BGA Fotobok

Bga Fotocenter är ett svenskägt företag som finns på flera orter i landet, bl.a Norrköping, Jönköping, Göteborg och Stockholm m.fl. Där kan du inte bara beställa hem fotoböcker utan även studentskyltar, vanlig fotoframkallning, julkort, tackkort, kalendrar, posters, muggar och t-shirts.

Besök BGA Fotocenter - Beställ din fotobok idag

Tack vare den nedladdningsbara programvaran Book Creator som lämpar sig för Windows och numera även Mac, är det enkelt att komma igång med att göra din egen individuella fotobok för allehanda sammanhang. Boken finns i 15 olika exemplar där ett antal sidor ingår i priset, men du har möjlighet att justera antalet med en utökad kostnad per blad.

Papperskvalitet och format

Fotoböckerna hos Bga Fotocenter finns i liggande och stående format samt i kvadratisk form i olika mått. Papperskvaliteten kommer i 2 varianter.

  • Matt
  • Blank

Du kan välja mellan ett mjukt och ett hårt omslag, men vill du ha häftad eller skruvad rygg måste du be om det. Här måste vi dock ge en känga till företaget som är alldeles för vaga med fakta om sina omslag och bindningar på hemsidan. Informationen är mycket sparsmakad och man måste kontakta dem för att få mer insyn i vad som erbjuds.

Priser och leveranser

Leveranstiderna av de olika fotoböckerna varierar. Den mest basala och minsta boken har en leveranstid på 7 arbetsdagar, medans den mest avancerade i stort format, har 10 arbetsdagar. En fördel är dock att du kan hämta ut fotoboken på någon av de sammanlagt 9 butikerna i Sverige och slipper således vänta på att transporten går fram, vilket också befriar dig från fraktkostnader som annars ligger på 69 kronor. Leverans sker via DHL.

Beträffande priser håller sig Bga Fotocenter på en förhållandevis rimlig nivå. Den billigaste fotoboken kostar 129 kronor, medan den största kostar 729 kronor. Med tanke på hur okomplicerad redigeringsprogramvaran är, och hur få valmöjligheterna är angående omslag, kunde priserna sänkas en smula, men samtidigt måste vi understryka att det är fasta priser och inga från-priser.

Programvara Book Creator - omdöme

Din fotobok framställs genom att gratis ladda ned en programvara på Bga Fotocenters hemsida. Programvaran har olika funktioner där du kan redigera dina foton utifrån egna önskemål. Dock är programmet en aning förenklat om vi får jämföra med många appar och redigeringsprogram som förekommer hos andra fotoboksföretag. Förvisso är det lättbegripligt och relativt lätt att bemästra men några riktiga höjdarfunktioner fattas.

Ur positiv synvinkel är det däremot ett komplett och perfekt fotodesignprogram för nybörjare som lätt blir nervösa av de många menyflikarna som grenar ut sig i andra funktioner hos olika programvaror för fotoboksredigering. Resultatet blir trots allt mer än godkänt och du kommer förmodligen att bli nöjd med din bok. Ställer du däremot lite högre krav på dina fotografier och har du redigeringsvana av liknande ritprogram och fotomodifiering, så ska du vända dig till en annan aktör. Med Book Creator hittar du baserna - efterfrågar du mer, finns det mer avancerade program att tillgå.

Chatta, ring, maila eller gör ett besök

I och med att Bga Fotocenters butiker finns på flera håll i landet, är det lätt att komma i kontakt med dem. Supporten håller också hög nivå genom att erbjuda både live chatt, telefon och e-post. Kundtjänsten hålls öppen måndag - fredag kl. 10-18.

Omdöme av Bga Fotocenter

Förvisso får du en fin fotobok hem i brevlådan eller uthämtad i butik, men dock är valfriheten av omslag och material ofta större hos andra aktörer. Informationsmässigt sett kunde Bga Fotocenter också vara skarpare. Vi ger ett betyg på 3 av 5.